De inspirerende kracht achter, en oprichter van, Erwin van Os – Advocatuur is mr. Erwin J. van Os.

Erwin van Os kan bogen op een uitgebreide ervaring, binnen advocatuur en bedrijfsleven (profit en non-profit) en meent daardoor sneller dan gemiddeld tot de gewenste oplossing te komen.

Naast kennis van het algemene overeenkomstenrecht (waaronder algemene voorwaarden en incasso) heeft Erwin veel kennis en ervaring opgedaan op arbeidsrechtelijk gebied (inclusief medezeggenschapsrecht). Hij heeft daarbij zowel werknemers als werkgevers bijgestaan en talloze procedures gevoerd.

Erwin is zijn carrière begonnen als arbeidsjurist bij een werkgeversvereniging. Vervolgens is hij een aantal jaren als advocaat werkzaam geweest. Daarna heeft Erwin ruime evaring binnen het bedrijfsleven opgedaan, in bedrijfsjuridische functies. Tevens heeft Erwin voor verschillende rechtsbijstandverzekeraars gewerkt alsook voor een vakbond.

Op 1 juli 2009 is Erwin gestart als zelfstandig gevestigd jurist, deels op interim basis (inhouse bij grotere bedrijven). Daarnaast staat hij bedrijven en particulieren bij vanuit zijn kantoor in Wijk bij Duurstede. Het kantoor is prachtig gelegen in het oude stadscentrum aan de Markt 13. Wijk bij Duurstede ligt heel centraal in Nederland, vlak onder Utrecht.

Om zijn klanten nog beter te kunnen bedienen is Erwin medio 2010 opnieuw toegetreden tot de advocatuur. Vanzelfsprekend is Erwin lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarnaast is Erwin lid van twee specialisatieverenigingen (zie onder Links). Verder is van belang dat Erwin een groot netwerk van zeer ervaren juridisch specialisten heeft, waarop zo nodig een beroep kan worden gedaan. Steeds vaker weten bedrijven uit de regio Utrecht, maar ook daar buiten, de advocaat uit Wijk bij Duurstede te vinden.

Coaching
In een van zijn interim opdrachten hield Erwin zich voornamelijk bezig met de opleiding en begeleiding van een aantal beginnende, minder ervaren, arbeidsjuristen. Terwijl deze juristen zelf een concrete arbeidszaak (bijvoorbeeld een ontslagkwestie) behandelden, gaf Erwin hen terugkoppeling over de te voeren strategie. Maar ook beoordeelde hij uitgaande correspondentie en processtukken. Feitelijk was sprake van “een op een” oftewel persoonlijke coaching van de junior juristen.

De samenwerking met Erwin bevalt mij prima: accuraat, snel, nuchter en waarmaken wat je toezegt.

Blinck Schoon B.V. werkt vanaf 2009 samen met Erwin van Os – Advocatuur,  die voor Blinck Schoon een aanwinst is bij de ondersteuning in het complexe arbeidsrecht en huurrecht. Blinck Schoon kiest nog steeds voor deze Eigentijdse Vooruitstrevende en Ondernemende advocaat.

Wij hebben Erwin van Os ervaren als een zeer bekwame arbeidsrecht advocaat. Al bij de eerste intake is hij op ons overgekomen als een zeer ter zake kundige professional. Rustig, alle zaken overziend, eerlijk in het scheppen van verwachtingen en uitkomsten. Na de eerste intake maakt hij een strategisch plan waarbij hij alle te nemen stappen goed overziet. Hij is scherp doch zoekt niet onnodig de confrontatie waardoor zaken binnen de perken blijven en nooit escaleren. Zijn manier van communiceren die altijd gepaard gaat met rust en redelijkheid straalt af op de tegenpartij waardoor redelijke eisen ook naar redelijkheid worden ingewilligd. En dat is belangrijk als het gaat om het goed oplossen van een arbeidsconflict.